Enviat per: depangeaalaterra | 14 Març 2010

Ha d’estar boig l’artista?

Sota el meu punt de vista un artista pot ser qualsevol persona que practiqui un art, especialment de les belles arts com ara: representar, cantar, tocar, crear, dansar, etc. Per tant, penso que un artista no necessàriament ha d’estar boig per fer creacions i aportar quelcom al món artístic. Sense anar més lluny nosaltres mateixos vam encarregar-nos de fer art a partir d’objectes quotidians i els hem compartit amb la resta de companys i internautes publicant-ho al nostre blog la setmana passada (veure “Què és art?”). I jo no em considero pas boja, ni a gaires dels meus companys de classe ;P

En tot cas, els ingredients que considero indispensables per a un artista són: passió pel que fa, imaginació i creativitat. Sense aquests atributs considero que un artista pot acabar morint per falta de motivació, de creença en el que fa i vol expressar. En definitiva, crec que qui és artista ho és tota la vida i neix amb unes idees clares, tot i que les va perfilant amb l’experiència de la vida, perquè vol donar a conèixer allò que creu que ha nascut per a fer. En canvi, el que vam fer nosaltres la setmana passada va ser posar-nos en la pell d’un artista per un dia, que, en principi, no ha de ser difícil, però que segurament a molts de nosaltres ens va suposar una tasca d’investigació o, si més no, de recapacitació per a saber què fer i què transmetre. És a dir, tothom pot ser artista per un dia si s’ho proposa, però només se sentiran artistes uns quants: aquells que creguin que allò que fan, creen, pensen, comuniquen, etc. és el que dóna sentit a les seves vides i el que han nascut per a fer. Jo, per exemple, no crec que hagi nascut per a donar a conèixer el meu art a través d’escultures, cançons o qualsevol altra manifestació del que es consideren les “belles arts”. En canvi, és possible que cregui que se’m doni bé alguna altra cosa i que ho aprofiti en el meu futur. Aquell serà aleshores el meu art.

Arquitectura com a art: Contrapicat del pont del MOMA de San Francisco, que correspont al punt més elevat del museu al qual s’hi dóna accés als visitants. Juliol de 2007.

Pintura com a art: “Bands in for directions” de Sol Lewitt. Es tracta d’un dels murals que es troben a l’entrada dreta del mateix museu, el SFMOMA. Juliol de 2007.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: