Enviat per: depangeaalaterra | 5 Abril 2010

Haiku+Barça

Dos símbols, dues realitats

Tal i com comentàvem a classe fa unes setmanes, els Haikus són una composició poètica molt popular al Japó. L’Haiku es compon de tres versos de 5, 7 i 5 síl·labes, respectivament, i no cal que rimin necessàriament. Originàriament, l’haiku pretenia explicar fenòmens naturals, el canvi d’estacions o la quotidianitat de les vides de la gent. Tenia una paraula clau (Kigo) que denotava l’estació de l’any en què s’escribia, al final dels dos primers versos es feia una pausa (Kireji) perquè al tercer vers s’hi resolen les dues imatges contraposades dels versos anteriors. I finalment, els Haikus sempre s’escriuen en present. Actualment, però, s’han deixat de banda molts dels requisits per escriure haikus i s’ensenyen a escoles d’occident tenint únicament en compte la forma. L’adaptació de la forma poètica a altres llengües ha fet que se saltessin algunes de les pautes que acabem d’esmentar.

Tot seguit, us deixo amb la meva aportació al món del Haiku que considero de molta actualitat i espero que mantingui l’essència d’on prové. Donat que el Barça s’ha convertit en un fenomen mundialment conegut, la seva adaptació a la poesia japonesa no quedarà tan llunyana:

En Pep és un Déu

El Barça, hexacampió

Culés satisfets

I és que el futbol també és cultura i qui se senti català i tingui la sort de ser del Barça, compartirà amb mi que la doble joia que resulta ser avui del barça i català quan hem patit tants cops al llarg dels anys, no té preu.

Visca el Barça i visca els països catalans!

Golden Gate Park_Japanese tea garden

19/12/2009_Celebració a Canaletes de la Supercopa, 6è títol consecutiu del Barça!

Anuncis

Responses

  1. hooligan!! jaja


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: