Enviat per: depangeaalaterra | 21 Mai 2010

Bella o bèstia?

La bellesa és un concepte que ha anat variant amb els anys i que cada col·lectiu humà ha anat creant en funció dels valors que ha anat rebent i inconscientment ha anat transmetent durant la seva vida. La percepció de la bellesa és subjectiva, ja que una persona pot trobar bella una cosa que per a una altra pot resultar totalment horrorosa. A mi personalment, coneixent mínimament els dos personatges que hem comentat a classe (Kate Moss i Stephen Hawking), m’atreveixo a dir que Moss és la bèstia i Hawking, la bella.

Kate Moss em desperta un sentiment de llàstima perquè es va vendre quan tenia 14 anys i va deixar que l’amotllessin als mitjans, qui l’ha representat amb una imatge de noia lluitadora, sortida del carrer, propera a la mala vida, sotmesa a la duresa dels cànons estètics malaltissos, etc. Per a mi Moss no em transmet bellesa, sinó tot el contrari. En ella hi veig una noia demacrada gens sana i que, per tant, no m’inspira cap altra bellesa que no sigui la representació del cantó fosc de la mala vida urbana.

En canvi, Stephen Hawking, malgrat la malatia (Esclerosi Lateral Amiotròfica) que se li va diagnosticar amb poc més de 20 anys d’edat, m’inspira admiració. Crec que Hawking sí disposa de la bellesa que li manca a Kate Moss perquè es tracta d’una bellesa interior. Hawking ha dedicat la seva vida a la ciència i és un exemple de persona lluitadora davant les adversitats a la vida perquè malgrat la discapacitat s’ha mantingut actiu i ha aportat continuadament teories per intentar avançar en el saber de la humanitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: